Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Doelgroepencampagne

1 mei 2012 | 2 Comments

De Sacramento Public Library voert campagne onder de noemer You Belong @ your library. De campagne is gericht op de homo-, lesbische en transgender gemeenschap en wil de aandacht vestigen op materialen die de bibliotheek voor hen heeft.

In het kader van die You belong @ your library campagne hebben ze een “drop-in session” in de bibliotheek gehouden om een filmpje op te nemen voor de actie It gets better, een reactie op het groeiend aantal zelfmoorden onder homo- en lesbische jongeren als gevolg van pesten. Ik kende die actie niet, maar het is zo te zien een internationale actie waarbij iedereen filmpje kan uploaden met zijn eigen verhaal en de belofte aan jongeren dat “het beter wordt”. Indrukwekkend. Ook het filmpje van de bibliotheek is bijzonder, vooral vanwege het gevarieerd aantal deelnemers: bibliothecarissen, raadsleden, bibliotheekbezoekers en politici.

Dat is nog eens een doelgroepencampagne! Niet alleen een statement naar de gemeenschap maar ook naar de politiek. Altijd handig. Ideetje voor de OBA en IHLIA?

2 people are talking about “Doelgroepencampagne

  1. ik denk dat het een mooie aanvulling is voor de Roze Kast die net vorige week in de OBA is ‘geopend’, waarin ongeveer 50% van de collectie die aansluit bij de doelgroep HLTB neergezet is. Het is de bedoeling dat deze roze kast ook in andere Nederlandse Openbare Bibliotheken komt te staan.

  2. Eerlijk gezegd vind ik een “roze kast” niet erg 2.0 klinken… Dat vind ik nou net het mooie van dit filmpje uit Sacramento: door aan te sluiten bij een bestaande actie bereiken ze met minimale middelen (want het is technisch niet zo’n goed filmpje, dat zie ik zelfs) een maximaal resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.