Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Ding 9 : mijn visie tot nu toe

7 maart 2008 | 2 Comments

oude bus drenthe

 

Het is een paar weken stil geweest aan het blogfront maar het feit dat de vertrouwde bibliobus nu definitief een museumstuk wordt heeft me nogal bezig gehouden. Vandaar.

En dat is ook van invloed op wat ik kan schrijven over toepassingen in mijn werk van de dingen die ik tot nu toe geleerd heb. Er waren namelijk al hele goede ideeën over toepassingen,  o.a. om een blog te maken over de laatste ontwikkelingen binnen het flexibele bibliotheekwerk maar ook om een blog te maken voor het onderhoud van de bibliobus. Ik kan me zo voorstellen dat dat laatste nu in de ijskast verdwijnt. Maar het bloggen is dus al aangeslagen op de afdeling.

Flickr is handig om snel een plaatje te vinden maar ik zou me kunnen voorstellen dat ProBiblio dat ook gebruikt om foto’s op te plaatsen. Nu hebben wij een heleboel foto’s op de L-schijf staan en daar kunnen alleen mensen van onze eigen afdeling bij. En er belt natuurlijk altijd net een journalist of een ambtenaar die dringend een foto nodig heeft als er even niemand op de afdeling is zodat de afdeling communicatie toch weer met dezelfde foto aan komt zetten die zij op hun deel van de L-schijf hebben staan. Als er foto’s op Flickr staan kan daar naar verwezen worden. In elk geval kan iedereen daar dan bij. Misschien toch eens voorstellen bij Communicatie.

2 people are talking about “Ding 9 : mijn visie tot nu toe

  1. De stilte is je vergeven hoor Tenaanval. Heel begrijpelijk.

    Positief dat je goede mogelijkheden ziet voor Flickr. Als je de communicatiemensen een goed voorbeeld laat zien worden ze misschien wel heel enthousiast.

    Succes ermee!

  2. Het is jammer dat er geen mensen met 23 Dingen meedoen die de PR en marketing verzorgen. Wat die zouden met al deze tools interessante dingen kunnen doen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.