Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Ding 20 : Last FM

20 mei 2008 | 3 Comments

 

Dit leek me nou echt heel leuk. En ik vind er niks aan nou ik eenmaal bezig ben. Ik heb het serieus geprobeerd. Maar dit is echt de eerste opdracht waarbij ik heb zitten schelden tegen mijn laptop.

Het ligt vast aan mij: ik had de verkeerde verwachtingen van wat dit zou zijn en ik heb een te weinig eenduidige muzieksmaak. Het leek me echt zó leuk: ik had een soort jukebox verwacht waar je naar believen muziek uit kon halen die altijd nog eens hebt willen horen. 

Maar dat viel tegen! Ik begon met het zoeken op mijn voornaam: ik verzamel liedjes waar die in voorkomt. Op Last FM kreeg ik wel een aantal hits, maar van al die nummers kreeg ik maar 30 seconden. Wat heb ik daar dan aan!

En ik had verwacht dat als je de naam van een artiest intypt dat je die dan ook hoort, net zoals op Youtube. Maar als je Frank Sinatra intypt krijg je óf alleen maar previews (waar ik echt de pest aan heb, ik bepaal graag zelf of ik liedje helemaal wil horen of niet) óf Bing Crosby. En dan ook nog terwijl hij White Chrismas zingt. Is niks mis mee, maar die zocht ik dus niet.

Wat ik ook intyp en wat ik ook probeer: ik krijg zelden wat ik wil hebben. Als ik bij Tags “Limburg” intypt krijg ik als eerste allerlei Duitse artiesten, bij de Heideroosjes krijg ik alleen punkbandjes en geen Limburgse muziek en bij Rowwen Heze krijg ik Arne Janssen. En nee, ik vind niet dat Michael Jackson similar is met George Michael dus die hoort niet in zijn rijtje thuis. 

De nummers die Alisson Krauss en Robert Plant samen hebben opgenomen heb ik pas na veel gezoek gevonden maar dan alleen als filmpjes op Youtube. Dan had ik net zo goed meteen naar Youtube kunnen gaan.

De adviezen die ik krijg zijn zo ontzettend nikszeggend en flauw dat ik het daar ook niet voor hoef te doen. Ik heb het de afgelopen 10 dagen bijna elke dag geprobeerd dus ik heb het echt een kans gegeven. Maar het is niks voor mij dus.

Nee, geef mij dan maar de tv: bij Later Live met Jools Holland (BBC) hoor ik niet alleen opeens Paul Weller met zijn nieuwe nummers maar kan ik ook nog eens zien dat hij tegenwoordig een vreselijk kapsel heeft.

3 people are talking about “Ding 20 : Last FM

  1. Kom eens ff langs bij mij, dan kan ik eens ff laten zien wat ik zo leuk vind aan lastfm

  2. Ja, waarschijnlijk zie ik het gewoon niet. Ik laat me graag nog een keer voorlichten. Kom wel langs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.