Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Ding 16 : youtube

6 april 2008 | 1 Comment

Youtube ken ik al langer, ik heb zelfs als eens eerder een filmpje gepost. Leuk speelgoed, vooral in het kader van het jeugdsentiment.

Tijdens mijn verhuizing vorige week kwam opeens een van de verhuizers met een van mijn platenbakken (kent u dat woord nog..) aanzetten en enigszins jaloers zei hij “De Violent Femmes op vinyl! Ik heb ze alleen op band”. Ik heb al meer dan 15 jaar geen pickup meer maar ik heb mijn lp’s altijd bewaard. Voornamelijk uit sentimentele redenen. De meeste van die platen heb ik heel zorgvuldig uitgezocht en daar zit een emotionele waarde aan dus daar ben ik zuinig op. Maar ik heb er dus jaren niet meer naar omgekeken.

Toen die verhuizer over de Violent Femmes begon kon ik me niet meer herinneren hoe die ook alweer klonken. En dan biedt Youtube uitkomst. Dit nummer stond op de betreffende lp. Nu ik het weer hoor herken ik het uiteraard onmiddelijk. Het is nog steeds een vrolijk liedje, maar tamelijk braaf. Ik kan me nu niet meer voorstellen dat die lp nogal wat opzien baarde in het studentenhuis waar ik toen woonde. Nou waren mijn huisgenootjes ook nogal braaf dus daar zal het wel aan gelegen hebben.

One person is talking about “Ding 16 : youtube

  1. Wat kunnen bandnamen toch misleidend zijn. Je verwacht toch een heel ander geluid dan dit vrolijke deuntje. Maar het past dan weer wel bij jouw blognaam. Ook ik heb al mijn platen nog (op zolder achter een schot),

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.