Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Ding 13 : online kantoortoepassingen

24 maart 2008 | 4 Comments

poster-leeszalen.jpgDit is nou zoiets waar ik pas via de 23 dingen van hoorde. 

Dat het heel erg handig kan zijn heb ik al bewezen gezien met de actie van FlexvanTol en Barbaraflex om in een crisissituatie gezamelijk aan een document te werken, zelfs van huis uit. En ik kan me voorstellen dat ik dat in de toekomst ook ga gebruiken voor de incidentele keren dat ik thuis wil werken aan bepaalde stukken. Dat gaat op zich prima via het op en neer mailen van documenten maar je zit dan ‘sochtends op je werk toch weer met het goed opletten dat je de juiste versie van je stuk opslaat.

Ook handig dat je via Google docs dus naar spreadsheets kunt zodat je ook als je geen Excel op je pc thuis hebt toch met iets soortgelijks kunt werken. Allemaal heel praktisch en handig. Niet om te spelen, dat is dan weer jammer. 

Waar ik wel een klein beetje een akelig kriebeltje van krijg is dat dat allemaal weer via Google verloopt en dat je (dus) een google account moet hebben en G-mail. Is waarschijnlijk logisch maar ik voel me toch weer een stukje verder het Googlenet in gelokt. Maar dat zal mijn ingebakken achterdocht wel zijn.

4 people are talking about “Ding 13 : online kantoortoepassingen

  1. Het geeft inderdaad wel een beetje dat gevoel, al die diensten van Google. Het voordeel is dat je alles kunt doen via 1 account maar Google wordt wel steeds dominanter. Je kunt eventueel ook kiezen voor een alternatief als Zoho maar dan heb je er dus weer een account bij…

  2. Je hebt gelijk als je stelt dat het allemaal wel erg Google wordt wat de klok slaat. Hun credo is “Do no evil”, maar een erg prettig gevoel is het niet. Dit soort acties van Microsoft wordt met zeer veel kritiek en scepsis ontvangen, bij Google is dat allemaal een stuk minder. Misschien komt dat omdat we allemaal zo’n positieve ervaring hebben met de zoekmachine.
    Met Zoho heb ik ook positieve ervaringen evenals met ThinkFree.

  3. Ik heb ook een andere geprobeerd. Van Microsoft. Maar dat is ook al zo’n moloch. Ik heb altijd mijn best gedaan een beetje onzichtbaar te blijven op het net, maar heb ook het gevoel dat dat steeds minder lukt.
    Nieuwe ervaring, zal ik maar zeggen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.