Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Ding 1 t/m 8 : tussentijdse evaluatie

17 februari 2008 | 3 Comments

maastunnelOver ding 9 moet ik nog even nadenken vandaar dit intermezzo.

Ik ben vol goede moed aan de 23 dingen begonnen en alhoewel ik tegenover een paar dingen nogal sceptisch stond vond ik het al die tijd wel heel erg leuk en nuttig. Ik dacht dat ik het allemaal wel wist, maar weten dat iets bestaat en er actief mee aan de slag gaan is toch iets anders, heb ik gemerkt.

Sommige dingen vielen tegen en van sommige dingen zag ik voor mezelf het nut niet zo, maar andere dingen daarentegen waren weer heel erg leuk. En ik moet toegeven dat ik eerst heel erg sceptisch stond tegenover RSS maar dat in het kader van de 23 dingen het toch wel handig is. Want via Netvibes kan ik zo zien of er bij mijn favoriete blogs weer iets te lezen valt. Dus mijn cynische stukje over ding #4 en #5 is misschien toch aan herziening toe. Overigens zat het artikel over Shakespeare waar mijn vorige blog over ging weer niet in de RSS maar daar kwam ik via de site van de NRC toch achter.

Via ding # 6 heb ik nog iets beleefd: bij de blogstatistieken zag ik opeens dat ik bezoekers kreeg van andere sites dan Netvibes of de 23 dingen site. Toen ik op de link clickte kwam ik erachter dat degene wiens foto ik had geblogd via Flickr een blog had gemaakt over het feit dat haar foto geblogd was (hoezo droste-effect) en dat leverde een aantal vreemde bezoekjes op. Ik heb maar even gereageerd en dat leverde een gezellige, typisch amerikaanse reactie op. Helaas bewaart WordPress die statistieken maar twee dagen en ik kan haar blog niet meer terugvinden. Het enige dat ik kan doen is verwijzen naar haar Flickr account. Het gaat om een Amerikaanse bibliothecaresse uit Illinois die in maart ook met de 23 dingen begint in haar bibliotheek. Ze doet aan handwerken, zal er verder niet teveel over zeggen… 

Ik heb nu een Flickr account maar ik weet niet of ik die veel zal gebruiken. Als ik plaatjes zoek vind ik die toch het snelst via Google afbeeldingen, mijn nichtje van 10 heeft me vorig jaar uitgelegd dat dat zo handig is. En ze had gelijk. Maar misschien moeten we als ProBiblio eens gaan beginnen met foto’s op te slaan op Flickr in plaats van op de L-schijf. Oh nee, nou begin ik toch over ding # 9…..

In elk geval heb ik de 23 dingen account in Flickr gebruikt om een foto voor dit blog af te plukken, voor een nieuw droste-effect. Dat mag vast van Treelertrash.

3 people are talking about “Ding 1 t/m 8 : tussentijdse evaluatie

 1. Dat zijn mooie en bemoedigende woorden voor iedereen, denk ik! Het mooiste vind ik dat je aanvankelijke gereserveerdheid is omgeslagen in experimenteerdrift en een open instelling. En je denkt zeker al na over toepassingen voor het werk.
  Als je de naam van die Amerikaanse collega weet, moet er toch achter zijn te komen wat haar blog is. En Flickr-account eigenaren kunnen elkaar ook via de site berichtjes sturen. Dus hou dat contact aan! Leuk!

 2. Ik sluit me helemaal aan bij Rob. Leuk om te lezen dit.

  Overigens is wat je schrijft over statistieken en droste ook erg herkenbaar. Het is zo leuk om te zien dat er op een gegeven moment vele kruisbestuivingen ontstaan en dat dat, op termijn, steeds meer al dan niet trouwe lezers oplevert.
  Ik ben na twee jaar nog altijd blij met verwijzingen en krijg ook nog altijd dankbare reacties als ik zelf verwijs. Prachtig toch? Over de vele contacten die bloggen mij hebben opgeleverd kan ik ook alleen maar een juichstemming hebben. Dat is werkelijk ongelooflijk.

  Daarom is het extra leuk om te lezen dat jij dat nu ook ervaart.

  Er zijn ook vele gratis statistiekprogrammaatjes maar dat valt eigenlijk buiten de cursus. Als je daar toch graag mee wilt werken mag je me altijd mailen op zbdigitaal@gmail.com!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.