Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Ding 1 en 2: een weblog

22 januari 2008 | 4 Comments

Maak een weblog en geef het een naam. Klinkt simpel en dat is het ook maar het kost wel even tijd. Niet alleen het uitvogelen van hoe de dingen werken maar vooral ook: hoe ga ik het noemen? En wat ga ik er op zetten?

De naam: ik heb voor een strijdlustige naam gekozen omdat ik vind dat bibliothecarissen zich veel te vaak in een hoek laten drukken en zich veel te bang laten maken. Nergens voor nodig want bibliotheken zullen er altijd zijn en bibliothecarissen zullen altijd nodig zijn. En zelfs als je daar als bibliothecaris aan twijfelt moet je dat niet hardop zeggen, want als wij al niet in onszelf geloven zullen anderen dat al helemaal niet doen.

Daar wil ik de komende weken (?) over gaan schrijven.

En ik dacht dat de naam verwees naar een bewerking van Shakespeare door Tom Lanoye maar dat blijkt Ten Oorlog te zijn. Jammer, een literaire verwijzing was leuk geweest….

4 people are talking about “Ding 1 en 2: een weblog

 1. De juiste grondhouding zou ik zeggen. En die strijdlustige houding blijkt ook al uit de naam die je voor je log gekozen hebt. Ik ga graag met je mee ten aanval!

 2. Go Jeanine, Go Jeanine!
  That’s the spirit. Ten aanval! En wat een rotsvast vertrouwen in de toekomst.
  Een tip: probeer elke posting te voorzien van een categorie, dat vergroot de terugvindbaarheid.

  Ik ga je belevenissen volgen de komende maanden, wat heet jaren!

 3. Inderdaad een mooie naam, een geuzennaam! Dit vond ik ook een mooie: “En zelfs als je daar als bibliothecaris aan twijfelt moet je dat niet hardop zeggen” … het zijn roerige tijden (al beseft niet iedereen in de branche dat, of beleeft dat als zodanig), maar ik ben het met je eens dat “we” ons vak niet zomaar te grabbel moeten gooien. Er moet wel gestreden blijven worden!

  Heel veel plezier en succes met de Dingen die komen gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.