Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

De bieb op Solar

18 augustus 2023 | Comment

De aftermovie

Solar is het grootste en bekendste festival van Roermond. Het vindt elk jaar plaats in het eerste weekend van augustus, aan de Maasplassen. Als je een beetje doorstapt op loopafstand van de bibliotheek. Daarom vind ik het geweldig dat we dit jaar voor het eerst hebben meegedaan aan het Solar Weekend. En daarom deel ik deze aftermovie graag. Dit is een impressie van de eerste dag, de zaterdag. Toen mochten we de mainstage openen met schrijvers Dean Bowen en Alma Mathijsen. Dat was die ene dag in de week dat het redelijk weer was.

De tweede dag, de zondag, regende het de hele dag. De enige variatie zat hem in de hoeveelheid regen: soms een klein beetje en soms enorme stortbuien. Dus dat was geen goede dag om het op een festival over lezen te hebben en al helemaal niet om met een boekje lekker te relaxen op het water. Want dat was de bedoeling van het ‘Boekenbal’ dat we hadden georganiseerd. Daar zie je in dit filmpje een fragment van: je kon in zo’n gigantische plastic bal het water op. Maar op zondag werden die ballen terug het strand op geblazen, dus daar zijn we maar snel mee gestopt.

Ik ben heel trots dat het de collega’s (na verschillende pogingen) gelukt is om op Solar te staan. De officiële evaluatie moet nog plaatsvinden maar het eerste punt voor de evaluatie hebben we al: het hoofdpodium is echt héél erg groot. Dus als er een volgende keer komt wordt de plek in het programma zeker een gespreksonderwerp. Op onze website zijn ook nog wat foto’s te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.