Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Dansend verkeerslicht

19 september 2014 | 3 Comments

Een interactief verkeerslicht dat mensen moet stimuleren om te wachten voor een rood licht. Kijk vooral eerst naar het filmpje voordat je verder leest.

Geweldig vind ik het. Het is een actie van Smart (ja, van die auto’s) in het kader van een project waarin de vraag centraal staat: hoe kunnen we de stad veiliger maken? Samen met een reclamebureau plaatste Smart op een drukke oversteekplaats in Lissabon een verkeerslicht waarin het rode poppetje vervangen werd door een dansend mannetje. Niet door een filmpje van een mannetje, maar de bewegingen van het mannetje werden opgewekt door echte, dansende, mensen die op een plein om de hoek in een hokje stonden. En die mensen konden dus reageren op het wachtende publiek. Mooi. En vrolijk. En het werkte ook nog.

Hou ik van, van dat soort projectjes. Dus ik ga geen cynische dingen zeggen over autofabrikanten die voetgangers koeioneren. Vandaag niet.

Gevonden via Designboom. Waar je ook een leuk behind-the-scenes-filmpje kunt zien.

3 people are talking about “Dansend verkeerslicht

  1. geweldig! en je wordt er zelf ook zo vrolijk van! eindelijk ‘es niet al die chagrijnige gezichten bij het rode stoplicht …. en dan ook nog de stad veiliger maken, da’s helemaal mooi!

  2. Op die manier is wachten leuk… Totdat het dansje gaat vervelen en er, ongeacht de kleur van het stoplicht, toch weer doorgelopen wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.