Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Dag Rob,

27 december 2012 | Comment

rob2Twee weken geleden spraken we elkaar nog, op het feest van de Bibliotheektweedaagse in Middelburg. Over de reunie die we wilden gaan organiseren van ons Nieuw Elan-klasje. “Ja goed idee! Het kan wel bij mij, in het zaaltje. Ruimte genoeg. Maar als jullie het ergens anders gaan organiseren is dat ook prima hoor. Laat maar weten, ik kom. Leuk!”

Het Bibliotheekblad noemt je een aimabel persoon en respecteert je gedegen vakmanschap. En daar heeft het Bibliotheekblad gelijk in. Maar voor mij blijf je vooral de man die zijn eigen gang ging. Die in de gaten hield wat er om hem heen gebeurde maar daar zeer kritisch naar bleef kijken. Die zeker niet met iedere trend mee liep. “Ach, dat is allemaal flauwekul joh.”

Dwars is het verkeerde woord, want daarvoor was je veel te aardig. Maar eigenwijs was je zeker. Als filmfanaat regelde je je eigen filmcollectie en toen de bioscoop in Wassenaar gesloten werd zorgde je er voor dat er in je nieuwe bibliotheek een filmhuis kwam. Een van de redenen waarom je bibliotheek in 2010 werd uitgeroepen tot beste bibliotheek van Nederland. Waar je toen oprecht verrast door was.

Die nuchterheid en jouw kritische blik moeten we nu missen.

Dag Rob.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.