Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Cycling for Libraries in Noordwijk

13 juni 2013 | 3 Comments

c4libToen ik voor het eerst over Cycling for Libraries hoorde nam ik me vast voor om het te blijven volgen, want ik vond het een fantastisch initiatief. Alleen al van de geweldige film die er van gemaakt is werd ik vrolijk. Op de een of andere manier is hun vorige tocht een beetje langs me heen gegaan, misschien omdat die Baltische staten (letterlijk) nogal ver van mijn bed zijn. Maar dit jaar komen ze naar Nederland en nu zit ik er bovenop.

Want op woensdag 19 juni komen ze bij ons op bezoek in de bibliotheek van Noordwijk. Toen we hoorden dat de tocht van Amsterdam naar Den Haag via de kust zou leiden besloten we om de groep uit te nodigen, die route leidt immers door Noordwijk. En de vestiging in Noordwijk is net vorig jaar opnieuw ingericht, daar zijn we heel trots op dus die willen we graag laten zien.

De tour begint dinsdags in Amsterdam, met o.a. een bezoek aan de OBA en de Speciale collecties van de UvA. ’s Woensdags gaan ze voor het eerst echt fietsen: van Amsterdam naar Haarlem, naar de Stationsbibliotheek, dan van Haarlem naar Noordwijk en van daar uit naar Scheveningen waar ze zullen overnachten. Ze zijn ongeveer een uurtje in Noordwijk, dat is meer dan voldoende tijd om even iets te drinken en om de bibliotheek te bekijken dus ik ga er van uit dat er ook nog tijd is met de fietsers te praten over het belang van bibliotheken, want daar komen ze voor. Op de Cycling for Libraries site stellen ze zichzelf voor, en noemen ze waar ze het over zouden willen hebben, interessant om te lezen als voorbereiding. Zoals die Oekraïner die de Librarian as a path to hapiness ziet, maar ze willen het ook over netwerkvorming hebben, over pop-up libraries, over bibliotheken als piraten, over e-books, en over de contacten met de politiek. En er is een deelnemer die alleen maar wil weten hoe hij van Kaliningrad een fietsvriendelijke stad kan maken.

Interessant dus. En iedereen is welkom, dus kom vooral naar Noordwijk. Van 16 tot 17 uur zijn de fietsers bij ons in de bibliotheek. Of meldt je aan om een dagje mee te fietsen, dat kan nog.  Want wanneer krijg je nou de kans om zo’n breed, internationaal gezelschap van bibliothecarissen te spreken? Die kans kun je niet laten lopen, dus grijp hem!

3 people are talking about “Cycling for Libraries in Noordwijk

  1. Pingback: Cycling for Libraries – Linkliste (13:22 Uhr) | Bibliothekarisch.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.