Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Creatief met clipjes

21 oktober 2010 | Comment

Sinds een maand of twee heb ik deze clip onder handbereik staan op mijn computer, en elke keer als ik een dipje voel aankomen bekijk ik het even. Ik kikker er altijd enorm van op, niet alleen van de muziek maar ook van het filmpje zelf; een wonder van eenvoud: de tekst buitelt op de maat van de muziek over het scherm.

Toen het liedje een enorme hit werd moest er een “echte” clip worden gemaakt. Het resultaat is best leuk: een enorm over de top, jaren 50 pastiche filmpje maar ik blijf de tekstversie veel leuker vinden.

Oordeel vooral zelf:

Van de officiële clip werden twee versies gemaakt, want zulke vieze woorden als Cee Lo Green in het origineel gebruikt mogen natuurlijk niet zomaar op tv. In de gekuiste versie werd “Fuck you” veranderd in “Forget you” en “shit” werd “shhhh”. Nog minder leuk.

Wel leuk is dat van de tekstversie ook twee andere versies beschikbaar zijn: een met een Duitse tekst en een met een Spaanse tekst. Heel grappig, vooral om die Duitse teksten over het beeld te zien schuiven.

Op Youtube circuleren inmiddels een heleboel filmpjes van en over dit nummer, het mooiste vind ik zelf toch wel een filmpje van het optreden van Cee Lo Green op de BBC televisie, bij Later with Jools Holland. Daarin zingt hij live met een all-girl-band, allemaal helemaal in het roze gehuld. Heel glad en toch ook weer niet. En ook hier heeft hij blijkbaar twee versies van hetzelfde liedje gezongen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.