Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Ding 23 : Evalueer

9 juni 2008 | 4 Comments

Capt. Rostron & under officers of CARPATHIA [ship] (LOC) Originally uploaded by The Library of Congress


Klaar!! Wat heb ik geleerd? Nou, een heleboel. Ik had bij een heleboel dingen vantevoren het klepel-en-de-klok gevoel. Wist wel wat Flickr/RSS/Librarything (om maar wat te noemen) was maar niet hoe je het kon gebruiken. Heb nu ontdekt dat ik een aantal dingen heel bruikbaar vindt. Niet alles, maar dat weet ik nou tenminste en nu heb ik niet meer dat onbestemde idee dat ik me daar eigenlijk eens in moet verdiepen.

De ontdekkingstocht was leuk, ook de niet leuke dingen bleken vaak mee te vallen. Ik zal het maar toegeven: ik gebruik LastFM nu vaker; ik heb het nog een kans gegeven nadat ik mijn post gemaakt had en nu begin ik het langzaam aardig te vinden.

Ik heb me verdiept in het hele 2.0 gebeuren en ik heb gemerkt dat er een hele wereld is waar wij als branche nog maar nauwelijks mee bezig zijn. En dat moet wel. En snel ook. Het was ook heel noodzakelijk dat wij als ProBiblianen getraind werden: bibliotheken verwachten van ons dat we voorop lopen, of in elk geval actueel zijn. Dit is weer een stapje de goede kant op.

En nu? Ik word toch maar lid van de Ning Bibliotheek 2.0. Maar dat moet dan wel onder mijn eigen naam en daar moet ik nog even aan wennen. Dus geef me nog even de tijd.

Ik blijf doorgaan met mijn blog, ik vind het veel te leuk. Ik zal helaas nog maar weinig lezers hebben nu de 23dingenfeed niet meer aanlevert want het schrijven is prettig maar het wordt leuker als je ook gelezen wordt. En de reacties zijn het allerleukst. Maar zonder lezers blijf ik me ook nog even opwinden over zaken in de Bibliotheekbranche. Dat deed ik altijd al maar het helpt als je schrijft. Dat dwingt je om je gedachten te ordenen en goed na te denken over wat je echt vindt.

Ik ben helaas niet aanwezig bij de afsluiting omdat ik vakantie heb. Dank zij die vakantie heb ik de laatste dingen kunnen doen, ik heb er nu tijd voor. Maar wel jammer dat ik er niet bij kan zijn want ik vind dat er te weinig interactie is geweest tussen alle bloggers.

Maar dit einde is geen einde. Tot ziens, misschien?

 

4 people are talking about “Ding 23 : Evalueer

 1. Ha Tenaanval,
  Fijn om te lezen dat je door blijft bloggen. Ik zal je bijdragen zeker blijven volgen, want tot nu toe las ik ze met veel plezier en regelmatig onder ‘instemmend gebrom’.
  Hoe stel je je die interactie voor? Op de blogs of elders? Spontaan of georganiseerd? Vaak is er nauwelijks of helemaal geen vervolg op een cursus (denk maar eens aan ‘Lateraal denken’), dus als dat nu wél zou kunnen, zou dat mooi zijn. Ik doe graag mee, als ik me tenminst niet uit de markt heb geprijsd door mijn niet onverdeeld positieve reacties op de 23dingen
  Groet van schrvrdzs

 2. Ha schrvdzs,

  Fijn om te weten dat ik alvast één lezer heb. En dat ondanks de spelfout die ik opeens in deze post zag…

  Ik weet niet hoe die interactie vorm had moeten krijgen, als ik dat wist had ik het wel voorgesteld in het projectgroepje. Ik miste die interactie tijdens het 23dingen programma, we hebben het nu denk ik zelf in de hand hoe we hiermee verder gaan. Het meest voor de hand liggendst is waarschijnlijk om actief te worden binnen Ning. Ik laat het wel weten als ik iets verzonnen heb.

 3. Ha Tenaanval,
  In mijn reactie zat er ook een…
  Ik twijfel nog of ik me bij Ning zal aanmelden omdat dat systeem van ‘vrienden worden’ niets voor mij is. En ik geloof ook dat ik niet veel heb bij te dragen omdat ik niet het soort werk doe waar het meestal over gaat. Maar misschien meld ik me toch wel aan.
  Ik ben benieuwd naar wat je gaat verzinnen. Ik ben dan wel niet erg enthousiast over wat we geleerd hebben, maar het lijkt me toch nuttig om eens te kijken wat er eventueel mee gedaan kan worden. Wie weet komt het enthousiasme dan alsnog.
  Groet van schrvrdzs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.