Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Bibliotheekgroenten

17 augustus 2011 | 3 Comments

Kijk, hier word ik nou vrolijk van. Niet persé van deze foto maar vooral van het bericht dat er bij hoort. De City Island Library in New York (een filiaal van de New York Public Library) heeft een groentetuin aangelegd op zijn binnenterrein. Het is maar een klein tuintje (a bit larger dan a parking space) maar ze verbouwen er van alles: sla, tomaten, bloemkolen en aardbeien o.a. Voor eigen gebruik: zowel door het personeel maar ook door het publiek.

Not only does this library feed the mind, but it also feeds the body volgens een van de vrijwilligsters van de City Island Garden Club, ooit opgericht om het tuinieren in de wijk te bevorderen. En waarom heeft de bibliotheek dat tuintje? We’re a community library and we thought it was a good idea, aldus de branch manager. Ik krijg niet de indruk dat hier lang over vergaderd is, of dat er is gediscussieerd over de vraag of dit wel bij de core business van de bibliotheek hoort, laat staan of dit binnen een formule past. Goed idee, ja leuk, gaan we doen. En iedereen die wil mag meedoen, personeel zowel als bibliotheekgebruikers.

Dat zijn dingen om vrolijk van te worden vind ik. Kleine initiatieven die passen bij het lokale karakter van een bibliotheek en waar medewerkers enthousiast voor zijn. En dan geen gekruidenier over dat die groenten verkocht worden, maar ze worden worden gewoon uitgedeeld. Het is immers een community library?

Overigens: ze organiseren hier nogal wat activiteiten: vandaag alleen al een workshop Schrijf je cv , voorlezen voor baby’s en een Yu-gi-oh toernooi voor kinderen. Indrukwekkend voor een van de kleinste filialen van de stad.

3 people are talking about “Bibliotheekgroenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.