Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Ben Hammersley is mijn held

16 april 2012 | Comment

TWIL #68: Ben Hammersley (UK Prime Minister’s Ambassador to TechCity) from Jaap van de Geer on Vimeo.

Voor iedereen die vorige week Ben Hammersley niet heeft horen spreken op Bibliotheekplaza en ook voor iedereen die hem wel heeft gehoord hierbij zijn interview in This Week in Libraries.

Ben heeft een interessant verhaal en hij praat gemakkelijk dus ga er even voor zitten want het is zeer de moeite waard. Hij heeft het over hoe internet onze hele samenleving heeft verandert, over hoe nieuw het internet is (only 500 weekends old) en dat het daarom een hele kwetsbare cultuur is waar we voorzichtig mee om moeten gaan. Over ondoorzichtige businessmodellen. Over zijn sterke geloof in bibliotheken, over hoe bibliotheken een graadmeter zijn van de kwaliteit van leven in een land (de bibliotheek als canary in a coalmine) en over zijn bedenkingen bij alternatieve financieringsmodellen voor bibliotheken. Als je geen 28 minuten kunt vrijmaken voor het hele filmpje: vanaf minuut 13 gaat het gesprek over bibliotheken.

En voor alle duidelijkheid: hij is geen bibliothecaris maar een journalist en de UK Prime Minister’s Ambassador to TechCity.

Fijn iemand met zo’n rotsvast vertrouwen in de bibliotheek. Heeft ie al een fanclub?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.