Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

‘All About the Books’ ; zingende bibliothecarissen

24 november 2014 | Comment

Filmpjes van zingende, rappende of dansende bibliothecarissen zijn meestal niet zo’n succes. Tenminste: die bibliothecarissen en hun collega’s zullen het vast prachtig vinden, maar ik vind ze meestal tenenkrommend. Vooral onze Amerikaanse collega’s zijn er gek op: bibliotheekversies van Lady Gaga of Pharrell Williams. Je kunt zien dat ze reuze lol hebben gehad bij het maken van het filmpje maar hou dat vooral voor jezelf zou ik zeggen. Van mij hoeft het niet. Behalve het laatste filmpje van de Nashville Public library dan. Die maakten hun eigen versie van Meghan Trainor’s All about that bass , de hit van deze zomer. Het mooie van de versie uit Nashville is dat ze niet het bubbelgum clipje van Trainor gecoverd hebben, maar de versie van Jimmy Fallon. Die heeft samen met Trainor en een aantal leden van The Roots, de band uit zijn tv-show, een akoestische versie van het nummer opgenomen waarin ze zichzelf begeleiden op kindermuziekinstrumenten. Ik vind deze versie veel leuker dan het origineel, word er elke keer weer vrolijk van.  

Van deze versie van het liedje hebben ze in Nashville hun eigen versie gemaakt: All about the books, no trouble. Voor de lol, maar ook met een doel: ze willen laten zien hoe handig een Library Card is. Ze willen er meer leden mee werven want  Currently, just 48% of Davidson County residents have a library card and we want to grow that number to 70%! That means 195,000 new people, so we need all the help we can get! Ze hebben een eigen tekst geschreven: Every book in here is perfect, from the bottom to the top en waar Trainor booties, booties zingt hebben zij het over movies, movies, books and movies. Ik vind het erg geestig, het filmpje is goed gemaakt, ze hebben dezelfde choreografie als Fallon en wat belangrijker is: ze kunnen zingen!

Over het liedje van Trainor is overigens discussie ontstaan omdat het dunne meisjes zou beledigen, of in elk geval een verkeerd zelfbeeld zou promoten. Het liedje is ontzettend veel gecoverd en er zijn talloos veel parodieën op gemaakt. Een van de leukere versies is die van Avi Kaplanmet zijn bas en die a capella begeleiding. En met die stapels hamburgers en slappe frietjes. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.