Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Actievoeren met cake

10 juni 2012 | Comment

Mijn 11-jarige nichtje Roos heeft op haar school actie gevoerd tegen het sluiten van de bibliotheek in Sevenum. Ze heeft handtekeningenlijsten gedownload en is samen met haar vriendin alle klassen langs geweest om handtekeningen te verzamelen.

De coördinator van de bibliotheek nodigde haar uit om aanwezig te zijn bij een bijeenkomst met de wethouder. Op die bijeenkomst probeerden de aanwezigen de wethouder er van te overtuigen dat het geen goed idee is om een bibliotheek te sluiten waar het aantal uitleningen stijgt. Hij kreeg een koffer vol handtekeningen aangeboden en daarna mocht Roos (samen met een paar klasgenootjes) haar 207 handtekeningen ook aanbieden. Om het geheel een beetje aan te kleden had ze besloten om een paar cakejes te versieren. Een stuk origineler dan een spandoek, ben ik helemaal met haar eens.

De wethouder nam de cakejes mee naar het gemeentehuis en zou ze dinsdag delen met de andere wethouders en de burgemeester. Volgens de 7e groepers mocht hij ze alleen opeten als hij de bibliotheek niet zou sluiten.

Goeie actie van Roos! En goeie actie van de bibliotheek om de wethouder uit te nodigen en actief de inwoners van Sevenum te betrekken bij hun probleem.

Voor alle duidelijkheid: ik hoorde donderdagavond pas van deze actie. Toen waren de handtekeningen al opgehaald en de cakejes al versierd, ik heb hier niets mee te maken…..  🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.