Tenaanval

Tenaanval

Over bibliothecarissen, bibliotheken, leesbevordering en soms over kunst

Wie is Jeanine Deckers?

28 februari 2017 | Reacties uitgeschakeld voor Wie is Jeanine Deckers?

Foto Hans van der Beele (3)Bibliothecaris en architectuurhistoricus. Directeur van de Bibliotheek Bibliorura in Roermond.  
Met een kleine tussenpauze loop ik al meer dan 30 jaar rond in de bibliotheekwereld en dan vooral in de wereld van de openbare bibliotheken. Ik heb me in die jaren o.a. bezig gehouden met spreiding en bereik van bibliotheken en met nieuwe manieren waarop openbare bibliotheken hun publiek kunnen bereiken. Heb een paar nieuwe vormen van bibliotheken (mee-) ontwikkeld zoals de Strandbibliotheek, de Airport Library en de Karavaanbibliotheek. Was ooit voorzitter van het Landelijk Platform Bibliobussen en ben dus fan van de bibliobus voor het leven.

In 2008 ben ik gaan bloggen onder de naam Tenaanval. Die naam koos ik toen omdat ik vond dat bibliothecarissen niet genoeg voor zichzelf opkomen en zich veel te veel in een hoek laten zetten. Daar wilde ik iets aan doen. Of in elk geval een tegengeluid laten horen.

Op dit blog schrijf ik over van alles wat met de bibliotheekbranche te maken heeft maar soms ook over kunst of over dingen die me opvallen op straat. En soms gebruik ik dit blog om stoom af te blazen, als ik me weer eens enorm heb opgewonden over iets. Iets uit het nieuws, of uit de branche. Vaak over onverschilligheid en lompheid, over gebrek aan mededogen. Als ik me opwind over de bibliotheekbranche is dat meestal omdat ik vind dat de branche zijn eigen vak te veel miskent en dat bibliothecarissen zichzelf te snel aan de kant laten schuiven.

Voordat ik bij de Bibliotheek Bibliorura terecht kwam was ik o.a. Teammanager Backoffice in de Bibliotheek Bollenstreek en Airportlibrarian van de Airport library op Schiphol. In mijn vrije tijd recenseer ik boeken over architectuur voor NBD Biblion en soms voor Bibliotheekblad.

Meer informatie over mijn werkervaring en opleiding zijn te vinden op Linkedin. Al leer je me waarschijnlijk beter kennen via mijn Twitter en Pinterest accounts.
Contact? Jeanine @ tenaanval.nl